modernizare cladiri
In: Sfaturi si Recomandari

 

Stim cat de important este sa faci lucrurile bine si sa ai proiecte remarcabile. Dar pentru ca un proiect de modernizare sau transformare a cladirii sa fie unul perfect este necesar sa ai toate informatiile despre constructie pentru a putea sa iti aplici sigur si corect ideile creative.

Cu ajutorul metodei de scanare 3D, ai posibilitatea de a avea acces rapid si cu precizie milimetrica la tot ceea ce inseamna planuri 2D, releveu, sectiuni orizontale sau verticale, fatade, model 3D al cladirii. In plus, vei descoperi pe parcurs care sunt beneficiile reale pe care scanarea laser 3D ti le aduce in proiectul tau.

Mai jos, te invitam sa afli 6 avantaje pe care ti le ofera alegerea metodei de scanare 3D in viitoarele tale proiecte de modernizare sau de conversie a spatiului:

 

proiectul de modernizare cladiri

1. Pornesti cu dreptul si cu temele bine realizate in proiectul tau de modernizare.

Indiferent ca esti constructor sau arhitect, atunci cand te pregatesti sa renovezi sau sa faci conversia unui spatiu, una dintre cele mai mari provocari este sa ai toate informatiile necesare si corecte despre cladire. Pentru ca un proiect de reconversie a spatiului sa fie remarcabil, trebuie sa aiba un inceput corect si sa fii bine informat despre el.

Asadar, folosind metoda avansata de scanare 3D cladiri, vei obtine toate detaliile necesare: de la planuri 2D, sectiuni orizontale, sectiuni verticale, detaliile fatadei. Odata ce ai toate informatiile despre cladirea existenta, poti porni sigur la drum si sa incepi sa proiectezi.

 

lucrari de modernizare2. Stii exact la ce sa te astepti cand incepi sa regandesti spatiile.

Cu o preciziei milimetrica, metoda de scanare 3D iti ofera toate datele exacte pentru a incepe sa trasezi directiile si sa regandesti cum sa reamenajezi noua cladire. Cine iti poate reda mai usor si cu exactitate toate datele cladirii?

Scanarea laser 3D a devenit pentru multi arhitecti ajutorul de nadejde in proiectele de reconversie a cladirilor existente, mai ales pentru cladirile istorice cu arhitecturi detaliate.

 

lucrari de modernizare3. Reconfigurezi optim spatiile existente.

Ei bine, atunci  cand se doreste recompartimentarea optima a unui spatiu, este crucial ca arhitectul sa aiba planurile exacte ale obiectivului.

Cu ajutorul acestor planuri 2D realizate, precise si complete, este usor de gandit si configurat o recompartimentare optima a cladirii deja construite, dar si de a aduce o imbunatatire a spatiului existent. Astfel, orice incapere poate fi utilizata optim la intreaga capacitate.

 

lucrari de modernizare cladiri fara improvizatii4. Nu este nevoie sa improvizezi si sa faci modificari ulterioare.

Avand planurile 2D, releveu, fatada, sectiunile orizontale, respectiv cele verticale, pornesti la drum cu toate coordonatele spatiului, in felul acesta lucrurile se simplica. Si nu este nevoie sa faci modificari ulterioare si impovizatii in implementarea proiectului. Pentru ca am cunosti toate datele complete si precise despre cladire.

 

lucrari de modernizare cladiri de calitate5. Proiectezi constructii de calitate, bine gandite;

Norul de puncte obtinut in urma scanarii 3D te ajuta sa ai oricand orice informatie despre cladirea existenta, fara a fi nevoie de o alta vizita pe teren. Avand toate detaliile despre obiectiv, tot ceea ce trebuie e sa faci este sa aplici conceptele pentru modernizarea proiectului si sa il transformi in proiectul tau de portofoliu. Suna bine, nu?

 

lucrari de modernizare cladiri in timp scurt6. Reduci din timpul de executie si economisesti bani;

“Cum adica economisesc bani?”

Ei bine, in primul rand, cu ajutorul metodei de scanare 3D ai, in timp foarte scurt, rezultate precise si exacte despre orice cladire existenta de la biserici, cladiri de birouri, spatii comerciale pana la hale, hoteluri, pensiuni, castele.

In al doilea rand, economisesti bani datorita corectitudinii datelor despre cladirea existenta. Astfel nu ajungi in situatia de a construi si apoi de-a distruge ceea ce ai construit ca nu era bine proiectat.

Concluzie.

Este foarte important ca atunci cand ai un proiect de modernizare a unei cladiri sau reconversie a unui spatiu, sa ai acces la toate datele cladirii, de la releveu, pana la modelul 3D, fara a fi surprins pe parcurs ca planul tau nu se poate aplica in cadrul cladirii.

Te invitam sa citesti cum a decurs proiectul de scanare 3D Hotel Moldova din Bacau, proiect de modernizare si recompartimentare a spatiului din domeniul turistic.

Daca-ti doresti sa cunosti mai multe informatii sau ai o solicitare despre un proiect de scanare 3D, lasa-ne un mesaj la contact @arenacad.ro si ne-ar face mare placere sa te ajutam.