Modelare 3D şi BIM - Instrumente eficiente pentru optimizarea proiectelor în domeniul construcţiilor

Arhitecţii, inginerii şi constructorii sunt mereu în căutare de soluţii care să le crească productivitatea şi calitatea muncii şi, totodată, să reducă timpul de livrare a proiectelor, dar şi costurile, iar modelarea 3D şi BIM sunt instrumente excelente pentru ei în acest sens. Pe lângă faptul că optimizează fluxul de lucru la un proiect şi îi ajută să ofere clienţilor servicii de calitate, sunt perfecte pentru a obţine reprezentări realiste, prezentarea ideilor şi a rezultatelor finale.

Modelare 3D - ce este

Modelarea 3D este procesul de reprezentare matematică a oricărui obiect tridimensional cu ajutorul programelor specifice CAD. Produsul creat se numeşte Model 3D. Acest model 3D poate fi de 2 feluri: 

  • solid – care este reprezentat de volumul obiectului creat sub forma plină (precum o piatră de formă regulată),
  • al doilea fel de model 3D este sub formă de carapace/limite (mesh) – acestea sunt reprezentate din suprafeţe constante până la anumite muchii ale obiectului care definesc forma acestuia.

Modelarea 3D este instrumentul de precizie elveţiană pentru arhitecţi şi dezvoltatori. Întrucât facilitează crearea unei imagini realiste a unui obiect, se foloseşte într-o gamă diversificată de aplicaţii şi industrii, inclusiv în arhitectură, design industrial şi geologie. Este utilă pentru a evalua potenţialul proiectului, pentru a integra în mod eficient lucrările şi pentru a rezolva mai repede diverse probleme tehnologice.

Vrei să accelerezi proiectele la care lucrezi şi să te încadrezi în termene?

Contactează-ne pentru servicii de modelare 3D şi BIM!
Contact

BIM (Building Information Modeling) - ce este

BIM (Building Information Modeling) duce procesul de modelare 3D la nivelul în care fiecare model 3D poate fi interogat şi conţine anumite informaţii de construcţie şi funcţionalitate pe care utilizatorul le poate folosi într-o mai bună exploatare a obiectului 3D. Practic, BIM reprezinta modelul 3D legat la o bază de date complexă şi uşor de folosit care se poate extinde la 4D – reprezentând latura de timp şi 5D latura de cost.

BIM ajută la reprezentarea digitală a caracteristicilor fizice şi funcţionale ale unei clădiri, infrastructuri sau instalaţii, iar rezultatele sunt fişiere care se pot partaja şi utiliza pentru a lua decizii inginereşti cât mai bune. Tehnologia este utilă pentru a gestiona mai uşor proiectarea şi construirea clădirilor şi a instalaţiilor, pentru a eficientiza munca, pentru a accelera procesele şi a îmbunătăţi colaborarea şi comunicarea între echipe pe tot parcursul lucrărilor.

Vrei să accelerezi proiectele la care lucrezi şi să te încadrezi în termene?

Contactează-ne pentru servicii de modelare 3D şi BIM!
Contact

Modelare 3D şi BIM - de ce să apelezi la ArenaCAD

Cu o experienţă de peste 13 ani în domeniu, ArenaCAD poate fi partenerul de care ai nevoie pentru modelare 3D şi BIM. Ce ne recomanda ca fiind alegerea cea mai bună:

  • Politica noastră este orientată exclusiv către satisfacţia clientului şi urmărim să ne facem întotdeauna treaba cât mai bine şi să respectăm termenele;
  • Echipa noastră este formată din oameni specializaţi în modelare 3D şi BIM, pasionaţi şi complet dedicaţi meseriei lor;
  • Suntem printre puţinele firme de modelare 3D şi BIM care se angajează să returneze banii dacă rezultatele furnizate nu se ridică la nivelul aşteptărilor clientului;
  • Folosim echipamente profesionale de top care ne permit să furnizăm informaţii precise şi la o rezoluţie mare;
  • Cei care apelează la noi pentru modelare 3D şi BIM se vor bucura de consultanţă de specialitate gratuită pe toată durata proiectului;
  • Practicăm tarife rezonabile, avansul pe care îl solicităm este de numai 30%, iar clienţii pot opta pentru plata fără TVA;
  • Pentru că vrem să terminăm totul la timp, suntem gata să lucrăm după ora 17 şi chiar şi în weekend.

Vrei să accelerezi proiectele la care lucrezi şi să te încadrezi în termene?

Contactează ArenaCad pentru servicii de modelare 3D şi BIM!
Contact

Modelare 3D şi BIM - beneficii şi avantaje

Modelarea 3D şi BIM sunt instrumente valoroase pentru orice inginer, arhitect sau constructor. Tehnologia eficientizează procesele la fiecare pas, de la faza conceptuală la cea de construcţie efectivă în teren. Furnizează date precise care permit analiza multor parametri, inclusiv a sustenabilităţii proiectelor. De asemenea, rezultatele sunt compatibile cu alte tehnologii de top şi facilitează comunicarea eficientă între membrii echipei.

Un mare avantaj al modelarii 3D este faptul că permite reprezentarea digitală a obiectelor care încă nu există, uşurand pentru designeri şi arhitecţi vizualizarea rapidă şi realistă a clădirilor. De asemenea, reproduce şi afişează dimensiunile exacte ale fiecărui element, lucru care uşurează proiectarea şi finalizarea lucrărilor.

Totuşi, modelarea 3D este doar o versiune digitală a obiectului în construcţie şi nu poate fi extinsă pentru a stabili şi operarea inteligentă a construcţiei. Aici devine util BIM-ul care stochează informaţii detaliate despre cum poate fi exploatată cât mai bine clădirea sau construcţia, dar şi pentru a observa facilităţile existente atât din punct de vedere tehnologic, cât şi economic.

Modelare 3D şi BIM - aplicabilitate şi utilizare practică

Modelarea 3D este utilă pentru a reprezenta aspectul final al unei construcţii şi a obiectelor de arhitectură, dar şi pentru a evalua rezultatele încă dinainte de a începe lucrările. De asemenea, modelele 3D se pot folosi pentru vizualizări digitale, animaţii comerciale şi prezentări de proiecte atractive pentru clienţi. Mai mult, modelarea 3D oferă un model informativ al unei clădiri şi facilitează estimarea cantităţii de materiale necesare pentru diverse lucrări de mentenanţă cum ar fi refacerea faţadei.

Serviciile BIM se pot utiliza pentru a instrui operatorii de unităţi cu privire la proiect şi a coordona mai eficient operaţiunile de construcţie. De asemenea, sunt utile pentru a gestiona ciclul de viaţă a unei clădiri, de la etapa de concepţie până la final.

Modelare 3D şi BIM - caracteristici importante

Modelarea 3D se bazează pe folosirea unei colecţii de puncte din spaţiul tridimensional. Acestea sunt conectate prin linii, triunghiuri şi suprafeţe curbe. Pe baza acestora, cu ajutorul instrumentelor de texturare şi umbrire, formează un model 3D complet, fotorealist şi cu o densitate mare.

BIM deţine informaţii detaliate şi precise despre caracteristicile structurale ale unei clădiri inclusiv despre pereţi, uşi, ferestre, sisteme structurale şi electrice, ventilaţie, răcire, încălzire sau obiecte sanitare. De asemenea, un obiect BIM poate fi însoţit de parametri precum rezistenţa, căldura, densitatea, permeabilitatea, porozitatea, emisivitatea, rezistivitatea electrică sau reflexibilitatea.

Toate acestea sunt informaţii extrem de utile în orice proiect pentru a urmări şi gestiona funcţionalitatea, durabilitatea şi sustenabilitatea construcţiei.

Oricât de complex ar fi proiectul tău, cu modelare 3D şi BIM va fi abordat mult mai eficient!

Apelează la ArenaCAD!
Contact

Ai decis să apelezi la modelare 3D şi BIM? Nu ezita să ne contactezi pentru detalii!

Dacă ai nevoie de servicii de modelare 3D şi BIM de top, noi ne putem ocupa de tot. Suntem gata să îţi răspundem la toate întrebările şi să îţi furnizăm mai multe informaţii, aşa că nu ezita să ne contactezi!

Ne poţi suna la numărul 0727.39.39.78 sau ne poţi trimite un email la adresa contact@arenacad.ro - în cel mai scurt timp îţi vom răspunde. De asemenea, dacă vrei să ne cunoaştem, ne poţi vizita la sediul nostru care este pe Str. Molidului, nr 43A, bloc B, în Braşov.

Apelează la ArenaCAD pentru modelare 3D şi BIM şi îţi garantăm date precise şi în timp rapid. Alege să lucrezi cu profesioniştii şi vei câştiga timp şi bani. Te aşteptăm să ne prezinţi proiectul tău!