scanare laser 3D in arhitectura

Scanare Laser 3D in Arhitectura

De la cladiri noi pana la cladiri vechi cu arhitectura detaliata, metoda de scanare 3D ofera informatii precise si foarte utile oricarui specialist in domeniul arhitecturii. Avand datele scanate in fomat 3D, se pot efectua foarte usor si cu costuri mici interventii asupra cladirii. Se pot detecta foarte usor diferitele probleme ale structurii sau fatadei aparute in timp.

scanare laser 3D pentru monumente

Scanare Laser 3D pentru Monumente Istorice

Fie ca este vorba de patrimoniul national si mondial, fie de cel cultural sau natural, metoda de scanare 3D laser este cea mai importanta etapa in digitizarea patrimoniului, oferind informatii exacte despre cladirile sau obiectele istorice studiate. Astfel, copia digitala obtinuta in urma scanarii 3D contribuie la conservarea, protejarea si promovarea monumentelor istorice.

scanare laser 3D pentru instalatii de gaze si petrol

Scanare Laser 3D in Instalatii si Petrochimie

Scanarea laser 3D in domeniul instalatiilor si al petrochimiei ajuta la observarea si recunoasterea tuturor elementelor din instalatii in mod automat si semiautomat. Astfel sunt eliminate greselile de interpretare si ofera siguranta si exactitate, in cazul efectuarii unor lucrari de mentenanta sau reparatie.

scanare laser 3D in asigurari

Scanare Laser 3D in Asigurari

Utilizata in domeniul asigurarilor, scanarea laser 3D contribuie la urmarirea cu exactitate a deformatiilor cladirilor, evaluarea proprietatii in cazul unor avarii si la inventarierea topografica a unui imobil. De asemenea, metoda de scanare 3D permite asiguratorului sa determine zonele afectate si sa calculeze cu exactitate daunele.

scanare laser 3D in infrastructura rutiera si feroviara

Scanare Laser 3D in Infrastructura Rutiera si Feroviara

Metoda de scanare 3D laser aplicata in infrastructura rutiera si feroviara ofera detalii si analize utile atat pentru amenajarea, intretinerea si reabilitarea retelei de drumuri, poduri si cale ferata, cat si pentru urmarirea detaliata a evolutiei lucrarilor de constructie.

scanare laser 3D in arheologie

Scanare Laser 3D in Arheologie

Cu o precizie milimetrica, scanarea cu laser 3D in arheologie contribuie la evaluarea si reproducerea detaliata a siturilor arheologice indiferent de stadiul de pastrare a acestora. In plus, orice obiect de arta sau de cult, artefact sau decor de arta poate fi digitizat pentru restaurare, conservare si pentru a fi prezentat in cadrul unui muzeu virtual.


Noua tehnologie din domeniul topografiei, scanarea laser 3D, vine in ajutorul oricarui inginer, arhitect si specialist in domeniu oferind posibilitatea de a avea acces oricand la date exacte despre orice constructie scanata laser 3D fara a fi nevoie de o alta vizita in teren.

Cum se realizeaza scanarea 3D a unei constructii

De la arhitectura, monumente istorice si arheologie pana la instalatii, infrastructura si asigurari, metoda de scanare laser, cu o precizie milimetrica, permite crearea a unei copii fidele in format digital a oricarei constructii.

Procesul de scanare 3D presupune, in prima faza, preluarea datelor din teren cu scanerul 3D profesional. Rezultatul scanarii unei suprafete este redat printr-un “nor de puncte” – adica o retea densa de puncte care poate fi vazuta ca si o poza cu informatii de adancime unde pixelii sunt definiti ca puncte de coordonate 3D (X,Y,Z) in culoarea lor naturala.

Ulterior, copia digitala realizata ca urmare a procesului de scanare 3D poate fi utilizata si prelucrata usor de catre arhitecti, ingineri proiectanti si alti specialisti.

Cum te ajuta metoda de scanare 3D in proiectele tale?

  • Accesezi rapid toate informatiile referitoare la proiectul scanat 3D – releveu 2D, model 3D, planuri si sectiuni;
  • Economisesti timp fara a fi nevoie sa ajungi de mai multe ori pe teren, datele fiind preluate cu o precizie milimetrica chiar de la prima vizita in teren;
  • Prelucrezi usor orice plan 2D si model 3D solid, datorita compatibilitatii acestora cu orice software CAD;
  • Analizezi in detaliu orice zona fara a afecta suprafata obiectului scanat;
  • Prin scanarea 3D, datele pot fi preluate de la o distanta mare de actiune de pana la 330 m, chiar si in conditii de iluminare extrema sau complet intuneric;
  • Realizezi eficient si corect calcul de volume;
  • Primesti planuri as-built corecte si detaliate ;
  • Creezi prezentari si video-uri 3D ale oricarui proiect, ideale in promovarea proiectului si printezi 3D proiectele scanate laser;
  • Beneficiezi de cel mai bun raport timp/pret datorita eficientei datelor obtinute in urma scanarii 3D, dar si datorita faptului ca se reduce timpul de livrare a materialelor arhitecturale necesare proiectarii.

Indiferent ca este vorba despre scanarea laser 3D a unei cladiri noi sau vechi, a unei constructii de drumuri sau a unui monument istoric, echipa ArenaCAD, formata din specialisti in domeniul topografiei si scanarii 3D, asigura realizarea corecta si eficienta a oricarui proiect prin scanare laser 3D.

De asemenea, datorita echipamentelor profesionale utilizate de ArenaCAD, veti primi informatii precise la rezolutie inalta, putand fi utilizate si in alte aplicatii. In plus, ai posibilitatea de a beneficia de consultanta de specialitate pe toata perioada de desfasurare a proiectului. Pentru orice informatie sau detalii despre scanare 3D, releveu 2D, model 3D, lasa-ne oricand solicitarea ta la adresa de email contact@arenacad.ro si vom fi incantati sa iti raspundem.

Trimiteti un mesaj

  Prin utilizarea acestui formular sunteti de acord cu stocarea si manipularea datelor dvs. pe acest site web.

  CONTACT

  Str. Molidului, nr 43A, bloc B, Brașov, 500295

  0727 39 39 78

  0722 24 75 31

  contact@arenacad.ro