In: Noutati

Ce este scanarea 3D?

Scanarea cu laser 3D este o tehnologie contactless de ultimă generație, nedistructivă, care captează digital forma obiectelor fizice folosind o linie de lumină laser. Cu ajutorul „norilor de puncte” se capturează dimensiunea și forma exactă a unui obiect fizic și se producere reprezentare digitală tridimensională a acestuia.

Scanarea 3D se caracterizează prin acuratețe, viteză și siguranță. Datele 3D capturate prin procesul de scanare sunt atât de cuprinzătoare, încât practic fiecare detaliu este înregistrat. Șansa oricărei omisiuni este aproape zero. Datorită acestui fapt, nu mai sunt necesare verificări și înregistrări suplimentare.

Știai că scanarea 3D îți poate economisi semnificativ timpul de completare a proiectului tău? Cu până la 10%! Și avantajele nu se termină aici. Rezultatele scanării și procesării, de asemenea, nu se lasă mult așteptate.

În cât timp se face scanarea 3D?

Principalii factori care influențează timpul scanării sunt dimensiunea, specificul proiectului și tehnologia utilizată. Timpul de scanare 3D pentru monumentele istorice diferă față de scanarea în instalații și petrochimie, iar în arhitectură se necesită o altă abordare decât în arheologie.

Timpul de scanare variază de la câteva ore sau zile până la câteva săptămâni, iar modelarea se face într-un interval de 1-10 săptămâni, în funcție de complexitatea proiectului. Scanarea 3D este cea mai rapidă soluție care oferă rezultate atât de precise.

Astfel, beneficiezi de un raport timp – calitate grozav. Pe lângă ceea că este un task pe care nu trebuie să îl mai repeți niciodată, îți reduce timpul de livrare a materialelor arhitecturale necesare proiectării.

Până la momentul actual, scanarea 3D a revoluționat o mulțime de industrii, și cu siguranță îți va aduce proiectul tău la un nou nivel. Pentru mai multe detalii despre serviciile de scanare 3D oferite de ArenaCAD, consultă broșura noastră.